Χρυσόστομος Βαλλάς

  Ο Χρυσόστομος Βαλλάς γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολώνιας στην Ιταλία με βαθμό πτυχίου “Άριστα”. Ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής Σισμανόγλειο και το 2015 απέκτησε μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον τίτλο Ειδικότητας του Γενικού Χειρουργού.

 Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και μετεκπαιδευτικά μαθήματα διαγνωστικής προσέγγισης και χειρουργικής του μαστού στην Αθήνα, στο Μιλάνο και στο Παρίσι. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην “Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Istituto Nazionale di Oncologia στο Μιλάνο, ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή του στο ίδιο νοσοκομείο πάνω στην διαγνωστική και επεμβατική χρήση Υπερήχων Μαστού, όπου μετά από εξετάσεις έλαβε την πιστοποίηση για τη χρήση Υπερήχων Μαστού από την Ιταλική Ακαδημία Μαστού. Αργότερα εξειδικεύτηκε στις Προηγμένες Τεχνικές Ογκοπλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Μαστού στο Ινστιτούτο Curie στο Παρίσι.

Καινοτόμος σε νέες μεθόδους, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και χρήστης της νέας μη επεμβατικής μεθόδου, χωρίς χειρουργική τομή, “Cryoablation – Κρυοπηξία” για όγκους μαστού.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές εργασίες πάνω στην Ογκολογία και Χειρουργική του Μαστού, ενώ παράλληλα είναι Επιστημονικός Αναλυτής του διεθνούς φήμης επιστημονικού περιοδικού “The Breast”.

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), της European Society of Breast Cancer Specialists (EUSOMA), του Oncoplastic Breast Consortium (OPBC), της European Society of Surgical Oncology (ESSO) και της Ιταλικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ANISC).

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Μαστού της Αθηναϊκής Κλινικής και της Κλινικής Γένεσις Αθηνών. Σήμερα είναι Επιμελητής της Γ’ Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ-όμιλος ΥΓΕΙΑ και Επιστημονικός Συνεργάτης της Γ’ Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.